utorok 23. novembra 2010

Flash Workshop

Minulý týždeň sme ukončili 1 mesiac trvajúci flash workshop, v ktorom sme vyvíjali interaktívnu flash animáciu. Našou úlohou bolo  predstaviť dánskym tínedžerom vo veku 14-16 prideleného umelca (v našom prípade Vasilij Kandinskij), pričom si táto animácia musí získať ich pozornosť.To je samo o sebe dosť náročne, keďže v tomto veku sa tínedžerom nepáči absolutne nič a navyše dánske deti sú značne rozmaznané. Ďaľšou prekážkou bolo, že z našeho tímu 6tich ľudí nemal s flashom nikto skúsenosti a tak sme sa museli zaúčať počas procesu.

Nikto z nás Kandinskeho nepoznal, začali sme teda s vyhľadávaním informácii o ňom, čo je zač atď. Ďaľším krokom bol vývoj hlavných postáv,každý z nás prezentoval svoj návrh hrdinu či antihrdinu  (niektorí,ako napríklad ja, boli limitovaní svojou (ne)schopnosťou kresliť),môj výsledok vyzeral takto:


Mali sme však v tíme aj jednu veľmi talentovanú Deylin a tá keď spojila sily s Nicolae-om našim expertom na Adobe Illustrator, tak výsledok vyzeral o pár tried vyššie:

 
A tak sme mohli začať vyvíjať príbeh. Chceli sme, aby naša animácia jednoznačne smerovala z bodu A do bodu B, aby mala hrdinu i antihrdinu, nejakú tu interakciu (ktorá by nebola iba na úrovni powerpointovej prezentácie) a hlavne aby sme našu cieľovú skupinu zaujali. V skupine sme si rozdelili naše úlohy (Deylin kreslila, Nicolae prekresloval v Illustratori, Chloe pracovala na pozadiach, ja s Razvanom sme z toho tvorili animácie a Boris to všetko dokumentoval).O 2 týždne sme časti animácie a príbeh ako taký prezentovali tínedžerom na škole v Justrupe.


Animácia sa im veľmi páčila, čo nás na jednej strane potešilo, ale neposkytlo nám to žiadnu odozvu. Po zhliadnutí sme sa ich pýtali otázky ohľadne umelca a vačšinu z nich sa im podarilo zodpovedať správne, čo znamenalo úspech. Spýtali sme sa ich tiež, akú hudbu by si predstavili v jednotlivých scénach a ich odpoveď bola zväčša rock, viac sa nám z nich podariť nedostalo.

Nasledoval posledný týždeň, predpokladali sme, že približne v utorok budeme hotoví a bude čas na opravovanie chýb atď, ale akonáhle sme začali dávať jednotlivé animácie dokopy, tieto ilúzie išli k vode.
Nielenže akonáhle sa tieto animácie dali dokopy, všetko to rozhádzalo, ale zvuky hrali tam kde nemali, animácia sa zasekávala a problémov pribúdalo. Posledný týždeň sme v škole boli o deviatej rána do deviatej - desiatej večer, pár krát nás odtiaľto vyhadzoval sekuriťák. Nervozita v skupine stúpala a hádok pribúdalo. Noc pred ďnom prezentácie sme pracovali do štvrtej ráno...

Nakoniec sme to však zvládli a naša práca bola ocenená obrovským potleskom, a ten pocit z dobre vykonanej práce bol o to silnejší.
Náš tím - zľava: Razvan(Rumunsko), Boris(Bulharsko),Chloe(Filipíny), Ja, Deylin(Venezuela), Nicolae(Rumunsko)


Animáciu si môžťe vyskúšať tu:

Kandinsky

1 komentár:

  1. Ahoj. Vidím že je to už nejaká doba. Napíšeš mi kde presne si študoval v Kodani?

    OdpovedaťOdstrániť